Zonnepanelen als aanvulling op je terrasoverkapping

Zonnepanelen als aanvulling op je terrasoverkapping

Het plaatsen van een terrasoverkapping waarbij je beschut bent tegen de zon, maar ook andere weersinvloeden wordt voor Nederlanders steeds populairder. In de Mediterrane gebieden was het al een tijd lang gebruikelijk om terrasoverkappingen te plaatsen omdat daar de zon veel regelmatiger schijnt. Toch wordt het in Nederland steeds vaker gedaan omdat de tuin er allereerst beter uit komt te zien en bovendien helpt een terrasoverkapping niet alleen tegen de zon, maar kan er bij goede temperaturen ook lekker buiten genoten worden als er neerslag valt. Dat is één groot voordeel van terrasoverkapping, maar daarnaast is er nog een groot voordeel waarmee je de investering zelfs terug kunt verdienen: het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de terrasoverkapping.

Zonnepanelen plaatsen op de terrasoverkapping

Met het plaatsen van zonnepanelen op een terrasoverkapping kunt u uw investering in de terrasoverkapping terug verdienen, gewoon terwijl u lekker zit te genieten onder de panelen in uw vrije tijd! De zonnepanelen doen voor u het werk en wekken stroom op. Deze stroom kan gebruikt worden voor eigen gebruik, maar kan ook terug verkocht worden aan het net. Op die manier levert het zonnen geld op.

Maar let wel op, niet iedere terrasoverkapping is hiervoor geschikt. Vraag dan ook een bouwkundig adviseur van IQ Duurzaam om te bekijken wat de mogelijkheden zijn in uw tuin. Belangrijk is in ieder geval dat het gaat om een vaste terrasoverkapping die veel in de zon staat en waar de wind een niet al te grote rol speelt. Ook heeft de manier van bouwen invloed op het gewicht dat de terrasoverkapping maximaal kan dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *