Tips voor op kamers gaan

Tips voor op kamers gaan

Nieuwe periode

Voor vele scholieren komt de middelbare schoolperiode nu aan een einde. De uitslagen van de examens zijn bekend en de geslaagden kunnen trots hun vlag uithangen. Dit betekent niet alleen een langere zomervakantie dan normaal maar ook het opmaken voor een nieuwe

periode in het leven, studeren. Alhoewel sommige studenten hun eerste studiejaar nog thuis

zullen wonen is het voor velen ook de eerste stap om voor zichzelf te zorgen en op kamers te gaan. Deze periode komt natuurlijk met een hoop leuke nieuwe ervaringen maar heeft ook zo zijn uitdagingen. Daarom bespreken we hier de beste tips om met gemak en plezier op kamers te gaan.

Budget en wensen

Wanneer je op kamers gaat is een van de eerste dingen die je moet berekenen een budget.

Hoeveel kun je per maand aan een kamer kwijt? Dit hangt af of je gaat werken naast je studie, hoeveel financiƫle steun je krijgt van je familie en of je recht hebt op huursubsidie. Maar bereken ook hoeveel je gaat uitgeven. Houd rekening met dingen zoals boodschappen, studieboeken, vervoer maar ook uitgaan en sporten. Zodra je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn weet je ook hoeveel je kwijt kunt aan een kamer. De volgende stap is om te bepalen wat voor kamer je graag wilt. Wil je samenwonen met andere studenten in een gedeeld appartement of wil je toch iets helemaal voor jezelf. Als je in

een grote stad zoals Amsterdam of Utrecht gaat studeren, wil je dan een kleinere kamer in het centrum of een grotere kamer wat verder weg van het centrum? Of heb je genoeg budget voor allebei? Wanneer je naar kamers gaat kijken is het ook relevant om te kijken hoeveel werk er aan de kamer gedaan zal moeten worden.

Studentenwoningweb

Een kamer kan relatief goedkoop zijn maar wanneer er nog een hoop werk aan gebeuren kan dit extra kosten opleveren. In dat geval is marktplaats vaak een goede optie. Als er een vloer gelegd moet worden zijn er ook goedkope opties. Je kunt tegenwoordig naar een laminaat vloeren winkel met laminaat inclusief leggen. Bij het zoeken naar een studentenkamer is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Maar wees ook niet al te kritisch. Studentenkamers liggen nou eenmaal niet overal voor het oprapen en zeker in steden als Amsterdam en Utrecht kan het erg ingewikkeld zijn om een studentenkamer te vinden. Wat helpt is om op tijd in te schrijven bij studentenwoningweb. Als je lang bent ingeschreven krijg je namelijk voorrang op een kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *